Gister was het dan eindelijk zover. Microsoft heeft op het Windows 10 evenement een hoop nieuwe producten tentoongesteld. Waar wij nu even op in gaan zijn die van de xbox. Met windows 10 op Xbox is het mogelijk om op elk scherm te spelen dat je in je huis hebt, bijvoorbeeld je xbox staat in de huiskamer aan de tv gekoppeld. Met Windows 10 is het mogelijk dan op een ander scherm zoals je pc te gamen met een Xbox controller. Je bent dus niet meer afhankelijk van het scherm waaraan je xbox is aangesloten.

Nog een leuke nieuwe verandering in Windows 10 is dat Windows 10 gamers kunnen gamen tegen Xbox gamers. Ook kun je met je Microsoft account op je pc kan je je games en vrienden beheren. Op de nieuwe versie van Windows zit ook DirectX 12 ingebouwd. Volgens Microsoft zorgt dit voor een prestatie verbetering van 50%.

Met Windows 10 worden alle producten met elkaar verbonden, zoals Apple dit jaar ook met OSX en IOS heeft gedaan. Elk apparaat krijgt een gratis upgrade naar Windows 10 gratis wat ikzelf erg fijn vind.

Hieronder een stukje video uit het Windows 10 evenement over de Xbox