Het is nog even afwachten maar zoals het er nu uitziet krijgen Sony en Facebook er een concurrent bij in de toekomst, waar Sony nu bezig is met investeren in de PlayStation Morpheus en Facebook in de Oculus Rift. Het is echter nog niet duidelijk hoe groot de rol zal zijn van de concurrent in de naderende toekomst.

Valve kondigde aan om een nieuwe VR headsets te produceren speciaal voor de PC, dit zal dan de naam HTC Vive krijgen. Ze kondigen aan dat deze VR headsets al aan het einde van dit jaar nog beschikbaar zijn in de winkel. Dit is wel een opvallende belofte, omdat we nu al een poosje wachten op de vorige headsets.

De headset zou tot maar liefst 90FMS gaan, dit betekent dat het een erg krachtige headset is. Dat blijkt ook als je hem gaat vergelijken met de Oculus Rift van Facebook die tot maar 75 FPS gaat. Er wordt ook gemeld dat er een draadloze VR controller bij zit, er wordt hier nog niet veel over verteld maar de media speculeert dat de VR controller als handschoen gebruikt zou kunnen worden.

Het speciale aan deze headset is dat je er makkelijk gebruik van zou kunnen maken tijdens het wandelen, dit zou dan een unieke ervaring moeten wezen volgens HTC en Valve.