Zijn lange haren en dito baard doen je misschien denken dat hij zware vikingmetal of stonerrock maakt, maar niets is minder waar. Max Gleason maakt namelijk acapella-covers van veel bekende deuntjes uit retrogames, en dat doet hij verdraaid goed.

Op YouTube gaat hij schuil onder de naam Smooth McGroove en hier heeft hij meer dan 800.000 abonnees. In zijn video’s zien we centraal een venster met gameplaybeelden van desbetreffende game, terwijl we in de shots die daar omheen gepositioneerd zijn Smooth zien zingen, beatboxen, vingerknippen of met zijn kat Charl spelen. Gooi al deze beelden en geluidstracks bij elkaar en je hebt een supervette acapella-cover van één van je favoriete gametunes.

Van The Legend of Zelda tot Street Fighter, en van Mario tot Final Fantasy. Het komt allemaal voorbij in de inmiddels meer dan 80 video’s op het kanaal. Hoewel het grootste deel van de nummers afkomstig is van retrogames, herkent iedereen wel een deuntje uit bijvoorbeeld Mario of Tetris. De minder bekende nummers zijn echter ook zeker de moeite waard. De heldere stem van Smooth geeft de nummers, die ooit composities van 8-bit bliepjes waren, een hele nieuwe lading.

Inmiddels is zijn kanaal zo groot geworden, dat hij ervan kan leven. Hij heeft zijn baan als zangleraar dan ook opgezegd om fulltime aan zijn wekelijkse video’s te kunnen werken. Aanvankelijk had hij echter niet zoveel succes; het is immers lastig om op YouTube gevonden te worden. Zijn doorbraak kwam doordat de officiële Legend of Zelda-pagina op Facebook één van zijn video’s plaatste, waardoor hij in één dag van 90 naar 1200 abonnees sprong. Vanaf daar is het alleen maar gaan groeien en dat doet het nog steeds in rap tempo.

Wil je meer van Smooth McGroove zien? Bezoek dan zijn YoutubeFacebookiTunes of Patreon. Heb je een suggestie voor een toffe gamesgerelateerde YouTuber of internetbekendheid, waarvan je vindt dat hij een plekje in de spotlight verdient? Laat het hieronder weten in de reacties!