Ik weet niet waarom het is, maar The Crew is een van mijn meest geanticipeerde games die op de current-gen consoles uitkomt. Ik ben helemaal geen fan van racegames, maar het idee van The Crew klonk als muziek in mijn oren. Ik houd van customization, ik houd van open-wereld games en heel Amerika als je map is super tof. Maar nu ik de game heb gespeeld, ben ik nog steeds zo enthousiast?

crew

JA! Dat is het antwoord op de vraag hierboven. The Crew is awesome, ziet er super uit en het customizen van je scheurijzer is werkelijk mind-blowing.
De hands-on sessie die ik mocht spelen, begon op een strand, waar ik en een paar andere spelers een vijandelijke wagen met onze dune buggies uit moesten schakelen. Door middel van schaamteloos rammen moesten we de vijand uitschakelen, en hier viel me op dat, ook al is dit een racegame, de game niet super soepeltjes bestuurt. Maar goed, we reden op een strand met dune buggies, dus zodra we in de stad waren past de besturing zich toch ook aan? Jazeker, want de voertuigen voelden op andere grond, ook echt anders aan.

The-Crew

Na de missie hierboven ging onze “Crew” naar de stad Detroit, tenminste dat is waar ik was. Terwijl iedereen al weg was, wees de vriendelijke dame naast mijn demo pod me erop dat ik snel naar Miami moest gaan om mijn wagen te customizen. Dit alleen al klonk in mijn oren al super vet. “Uhm, wil je even naar Miami gaan, want nu ben je aan het rondzwerven in Detroit.” Dit zijn de soort zinnen die we allemaal gaan horen als we virtueel Amerika onveilig gaan maken.
Ik had weinig tijd om van Detroit naar Miami te gaan, dus hier kwam fast-travel goed van pas. En hoe, want de laadschermen die ik voor mijn neus kreeg, waren extreem kort. In een game met zo’n grote open wereld is dat zeker welkom.

the crew

Zoals ik al zei, zodra je op asfalt rijdt, bestuurt de game ook veel vloeiender. Nadat iedereen klaar was met customizen, (en een grapjas een felroze Lamborghini koos) begonnen we met z’n allen aan een race, en hier viel me weer op hoe snel alles gaat in The Crew. Iemand stuurde een invite, en met een druk van een knopje waren we een paar seconden later in een lobby. In een super-sociale game zoals The Crew is dit een must, net zoals alle andere dingen die deze game nu al geweldig maken, zoals de prachtige belichting en graphics, intense missies en over the top customization, waarin je alles van ramen tot de motor kunt upgraden en een andere look geven. Het begint erop te lijken dat Ubisoft weer een nieuwe top IP in de maak heeft.