Voor menig gamer is de muziek in een game al gauw belangrijk. De muziek in een game maakt of breekt de complete sfeer en ervaring van een game en wordt hierom steeds belangrijker voor zowel de gamer als de ontwikkelaar. Zo is het bijna de norm geworden om voor een grote blockbuster een heel orkest voor de dag te halen, maar wat zijn nu de beste soundtracks in games? Zet je koptelefoon op, relax en beoordeel zelf.

10. God of War 3
De soundtrack van God of War 3, die je in de onderstaande clip kunt zien is niets minder dan perfect voor de serie. Het geeft de mythische en Griekse sfeer die we van de GoW-games kennen heel goed weer. En de footage van de video past er perfect bij.

**

 1. Journey**
  Journey is een van de meest sfeervolle games die ik ooit heb gespeeld, en bij een geweldige sfeer komt natuurlijk een geweldige soundtrack. De soundtrack van Journey gaf mij kippenvel toen ik hem beluisterde. Niet alleen omdat hij zo goed is, maar vooral omdat het die herinneringen die ik van de game had opnieuw tevoorschijn haalde. Ik  begon de game alleen en verlaten, ontmoette een andere speler waar ik een goed deel van de game mee doorliep maar die tegen het eind ineens verdween. Zoals ik al zei, kippenvel.

**

 1. Mortal Kombat**
  Zo ver als theme-songs voor games gaan is Mortal Kombat toch wel zo klassiek de soundtrack van Super Mario (kijk verder in de lijst!). De soundtrack van Mortal Kombat is misschien wel de meest aanstekelijke van de hele lijst en ademt toch wel sfeer of niet dan? MORTAL KOMBAT!!!

Leuke extra nog, de Jace Hall Mortal Kombat rap!

**7. Batman Arkham City
** Het is geen geheim dat ik een enorm Batman-fan ben. Ik ben niet bang om The Dark Knight te benoemen tot één van de beste films die ik ooit heb gezien. Batman Arkham City is ook één van mijn favoriete games van de afgelopen generatie, en de soundtrack van het start-scherm is precies wat deze game is. Mysterieus, vol actie en in een woord, Batman.

**6. Battlefield 3
** Ja, het irritante geluid van Battlefield 3 zit inderdaad in de OST, maar dat mag de pret zeker niet drukken, want wie krijgt er nou geen krijgersgevoel bij het beluisteren van deze soundtrack die je op zowat alles kunt zetten (net zoals een andere OST in deze lijst!).

**

 1. Guille’s Theme
  ** Guille’s Theme van de Street Fighter serie is die andere OST die echt bij elke episch moment past. Hier gaan we geen woorden aan vuil maken.

**

 1. Super Mario
  ** Misschien wel de meest herkende en bekende OST ooit gemaakt, de soundtrack van de originele Super Mario is voor velen gamers de aller eerste die ze hoorden, en daarom een instant klassieker.

**

 1. Assassin’s Creed II
  ** De mysterieuze Vencie Rooftops van componist Vesper Kyd is de bekendste soundtrack van de hele Assassin’s Creed serie en alleen daarom verdient de OST een plaatsje op deze lijst. Tel daarbij op dat de soundtrack niet normaal goed is en je dat echte Assassin’s Creed gevoel geeft, en een plus een is twee. Of eigenlijk drie.

**

 1. The Legend of Zelda Ocarina of Time
  ** Eén van de beste soundtracks ooit voor de beste games ooit, deze soundtrack voor Ocarina of Time eindigde wat velen de beste game ooit noemde, en wat een einde was dat.

1. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
Het is ondertussen geen geheim meer dat Metal Gear Solid 3: Snake Eater mijn favoriete game aller tijde is. Maar die game heeft niet mijn hartje gestolen op het gebied van soundtracks, nee, dat was zonder twijfel Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. Deze OST is de beste van de hele Metal Gear Solid reeks en verdiend alleen daarom al een plek in de top 3. Ach wat kan ik zeggen, ik heb gewoon een zwak voor een van de beste game ooit.

Wat is JOUW top 10 van beste game soundtrack ooit? Laat het hieronder weten!