Gisteren meldden we nog dat de Xbox-divisie grotendeels zou worden gespaard bij Microsoft’s enorme ontslagenronde. Er werd gezegd dat de meeste hervormingen al doorgevoerd waren en dat er dus weinig werknemers bij de gamesdivisie de laan uitgestuurd werden. Helaas blijkt de realiteit anders; grote delen van het personeelsbestand van Xbox Europa zal op zoek moeten naar een nieuwe baan.

MCV meldt dat er bij Xbox EMEA in Reading 75% van de banen verdwijnt. Voor de overgebleven 25% van de banen dienen werknemers opnieuw sollicitatie te doen. Effectief zijn dus alle personeelsleden voorwaardelijk ontslagen, met een kleine kans om opnieuw aangenomen te worden.

Daarnaast wordt ook in de Xbox-divisie voor het Verenigd Koninkrijk met 10% in de banen gesneden. De tv-divisie voor Xbox One wordt volledig opgeheven, hoewel de Halo-serie van Steven Spielberg en de game-tv-serie hybride Quantum Break nog wel doorgezet worden. De launch van de Xbox One in september komt volgens Microsoft echter niet in gevaar door de ontslagen.