Titanfall is pas vandaag uitgekomen voor PC en in het buitenland ook voor Xbox One, maar dat weerhoudt Respawn er nog niet van om het over de toekomst van de game te hebben. Community manager Abbie Heppe vertelt namelijk over wat er in de DLC voor de game zou kunnen zitten. Titanfall zal drie grote DLC-pakketten krijgen waarvoor betaald moet worden, maar tussendoor zullen ook gratis toevoegingen aan de game gedaan worden.

Titanfall_alienEén van de opties voor DLC zou de toevoeging van alienmonsters zijn. Dit lijkt misschien uit de lucht gegrepen, maar uit een art book bleek onlangs dat er in het Titanfall-universum kolossale aliens leven. Heppe wilde niets bevestigen, maar ziet het toevoegen van de monsters aan de game als een goede mogelijkheid om de game nog interessanter te maken.

Nieuwe Titans hoeven we echter niet te verwachten. Oorspronkelijk zou alleen het Atlus-model in de game verschijnen, maar later werden ook de Ogre en Stryder toegevoegd. Het toevoegen van nieuwe Titans zou de balans in de game erg verstoren, en alles opnieuw op elkaar af te stemmen zou volgens Heppe een enorme hoeveelheid werk zijn. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat we in DLC nieuwe mechs kunnen verwachten.