Dus jij vond het heel wat dat je op Xbox Live een gamerscore van 30.000 punten gehaald had? We moeten je helaas teleurstellen; jouw score valt in het niet vergeleken met Raymond Cox. Hij haalde deze week namelijk de legendarische gamerscore van 1 miljoen.

Online staat hij bekend onder de gamertag Stallion83 en hij is al lange tijd recordhouder voor de hoogste gamerscore. Hij heeft hiervan zijn baan gemaakt en wordt vaak uitgenodigd voor Xbox-gerelateerde persevenementen. Zijn eerste achievement behaalde hij op de launchdag van de Xbox 360 in Hexic HD en zijn achievement die hem precies op 1 miljoen bracht, kwam uit Titanfall.

De meeste Xbox 360-games hebben 1000 punten als maximum, maar door DLC en uitbreidingen kan dit hoger uitvallen (zo kon je 1750 punten behalen in Halo 3). Xbox Live Arcade-games hebben een lager maximum aangezien deze games vaak iets korter zijn dan retail games. Games voor de Xbox One hebben een iets vrijer beleid waarbij de ontwikkelaars zelf meer invloed kunnen uitoefenen op de gamerscore die met hun spel te verdienen valt. De gamerscore wordt vooral als statussymbool gezien dat uitdaagt om alles uit je games te halen, maar verder kun je er weinig mee.