Een paar dagen geleden berichtten we al over een potentiële next-gen Sonic, maar Sega komt nu met een andere aankondiging. De nieuwe game Sonic Boom komt binnenkort naar 3DS en Wii U, en onder dezelfde naam zal ook een televisieserie en merchandise verschijnen. De versies voor 3DS en Wii U zijn aparte games; de 3DS-versie wordt door Sanzaru Games gemaakt (bekend van Sly Cooper: Thieves in Time) en de Wii U-game door Big Red Button Entertainment.

Sega belooft dat Sonic Boom een frisse maar herkenbare aanpak hanteert, waarbij Sonic’s snelheid behouden blijft maar de focus op vechten en verkennen ligt. Ook wordt de Enerbeam-mechanic genoemd, waarmee de speler klaarblijkelijk op verschillende manieren de wereld kan verkennen. Het spel is gemaakt met de CryEngine 3 en speelt zich af op een eeuwenoud eiland. De game draait om teamwork, maar online coöp is niet mogelijk.

Big Red Button CEO Bob Raffei vertelt dat het een heel andere Sonic wordt. Dit is te zien aan de karakters, die op de tv-show gebaseerd zijn en er daarom anders uitzien dan dat we gewend zijn. Bekijk hieronder de trailer en oordeel zelf!