Via website VG247 en het nieuwste nummer van gamesblad Edge is er een hoop nieuwe informatie bekendgemaakt over Sunset Overdrive. Lees hieronder al het nieuws, en bekijk hier de nieuwste screenshots!

  • Sunset Overdrive is een Xbox One-exclusive die gemaakt wordt door Insomniac Games (bekend van Ratchet & Clank). De releasedatum is nog niet bekend.
  • Volgens Edge combineert de game de blauwe luchten en punk rock van Crazy Taxi, de snelheid en stijl van Jet Set Radio, de vloeiend navigeerbare stad van Tony Hawk en de vuurkracht van elke Insomniac-shooter.
  • Zoals je van Insomniac kan verwachten, zit Sunset Overdrive vol met knotsgekke wapens. Enkele voorbeelden zijn een geweer dat LP’s afvuurt, een Romeinse kaars vuurwerklauncher en een teddybeergranaat die aangedreven wordt door een brandblusser.

Sunset_Overdrive_Herker_2 SunsetOverdrive_Blower

  • Het verhaal draait om de drankfabrikant Fizzco. Tijdens de lancering van hun nieuwste frisdrank, Overcharge Delirium XT, gaat er echter iets gruwelijk mis en verandert de bevolking in een groep zombiemutanten. De speler heeft deze ramp weten te overleven doordat hij tijdens het grootse event moest werken en dus niet gedronken heeft. Maar aangezien de stad in quarantaine is gesteld, zit hij nu wel opgesloten in een stad vol agressieve mutanten.
  • De stad is opgedeeld in een soort eilanden met dag- en nachtcycli. De speler kan vrij door de open wereld binnen de stadsmuren bewegen door middel van wall-running, mantling en grinding.
  • In de stad zijn zowel vriendelijke als vijandelijke facties te vinden, evenals NPC’s die side-quests aanbieden.

Sunset Overdrive wordt getoond op de E3 in juni, de San Diego Comic Con in juli en op Gamescom en PAX Prime in augustus. We horen en zien binnenkort dus ongetwijfeld meer!

Sunset_Overdrive_forall_SunsetCity