Lees ook Erik’s column over de Twitch Plays Pokémon-stream!

Een gamend genie is erin geslaagd om Pokemon Red/Blue te laten reageren op de comments in een Twitch-stream. In de stream zie je hoe real-time meer dan 9000 man de game tegelijkertijd besturen door in de commentsectie knoppen te typen. Tik bijvoorbeeld “B” in, en de game pikt dat op alsof de B-knop ingedrukt wordt. Doordat er elke seconde zoveel berichten binnenkomen, is er van daadwerkelijke controle niet echt sprake.

Op het moment van schrijven is er al bijna twee dagen aan speeltijd volgemaakt en bevindt de “speler” zich in Cerulean City. Ter vergelijking: bij een normale speelsessie valt dit gebied binnen drie uur te bereiken. Desondanks is het best indrukwekkend dat men zo ver gekomen is. Wil je zelf meedoen aan deze multiplayer-chaos? Klik dan op de dikgedrukte link hierboven!

Update: Inmiddels zijn er al 20.000 mensen die tegelijk spelen en zijn er, wonder boven wonder, al drie badges gehaald. De Rock Tunnel is het volgende obstakel dat overwonnen moet worden.

Update 2: Op het moment spelen er 50.000 mensen mee en hebben al vier miljoen mensen de stream bekeken binnen vier dagen. De spelers zaten 14 uur vast in de Rock Tunnel (doordat men geen Flash had, was het pikkedonker en aangezien men telkens Dig gebruikte voordat het einde bereikt was, moesten ze meerdere keren de hele grot opnieuw doorlopen). Men staat op het punt de vierde badge te halen in Celadon City.