Eerder vandaag berichtten we al dat uit job listings van Black Tusk Studios bleek dat multiplayer een grote rol speelt in de nieuwe Gears of War. Dat is echter niet alles; Gears of War lijkt door middel van Microsoft SmartGlass ook naar mobiele telefoons en tablets zal komen.

De positie voor Senior Online Services Engineer is namelijk nog vrij, en de omschrijving verklapt dat de kandidaat een passie moet hebben voor het beheren van betrouwbare online services met een hoge capaciteit die zowel console als andere schermen ondersteunt. Hiermee wordt waarschijnlijk op Microsofts SmartGlass-technologie gedoeld. Hiermee kan bijvoorbeeld in Plants vs. Zombies: Garden Warfare een tweede speler assistentie verrichten via een app op de tablet.

Bij de job listing voor Lead Online Services Engineer komen de meerdere schermen weer voor. Deze functie zal verantwoordelijk zijn voor “leading the Gears of War Game Services team to build the next generation of backend services to power the Gears of War Universe, on console, web and mobile.”

Dit zijn dus sterke hints, maar nog niets in officieel. Wat de functionaliteiten voor Gears of War zouden zijn en of er daadwerkelijk gebruik gaat worden gemaakt van SmartGlass, is dus nog niet bekend. Zodra we meer horen, lees je het hier!