In de laatste uitzending van Nintendo Direct werd er meer informatie over Yoshi’s New Island uit de doeken gedaan. De hoogtepunten waren giant eggs, metal eggs, transformaties in gyroscoop-bestuurde objecten en bovendien Super Yoshi!

De giant eegs waren al eerder bekendgemaakt. Met deze schermvullende eieren kan Yoshi allerlei obstakels uit de weg ruimen en tegelijkertijd muntjes verzamelen. Een nieuwe toevoeging zijn de metal eggs. Deze eieren kunnen zelfs onderwater gebruikt worden.

yoshi poept een eiYoshi heeft daarnaast een hoop nieuwe vaardigheden. Zo kan hij verschillende vormen aannemen die gecontroleerd worden door middel van de gyroscoopfunctie van de 3DS. Zo transformeert hij in een drilboor om door gesteente heen te boren en in een onderzeeër om een ondergelopen gangenstelsel te doorkruisen. Daarnaast kan hij ook vleugels krijgen en zo door het level heen vliegen; dit item is gemaakt voor onervaren spelers, om zo toch door de lastige levels heen te komen.

Yoshi’s meest opmerkelijke transformatie is echter dat hij kan transformeren in Super Yoshi door sterren op te pakken. Als Super Yoshi kan hij langs de muren rennen en zichzelf lanceren als een komeet.

Yoshi’s New Island verschijnt op 14 maart voor de 3DS.