Op het forum Reddit is nieuwe informatie over Titanfall verschenen, afkomstig van een anonieme bron. Of deze gegevens echt waar zijn, is niet bekend dus neem het met een korreltje zout. Desondanks komt de Redditor met wat interessante informatie.

Zo biedt hij meer duidelijkheid over de wezens in Titanfall. Deze waren al te zien in concept art van de game, maar zaten niet in de beta. Volgens de bron zouden deze monsters in een aantal maps rondlopen, waarbij interactie met de speler mogelijk is. Sommige wezens blijven liever op zichzelf en zullen pas agressief worden als je ze aanvalt, terwijl anderen je al bestormen als je oogcontact maakt.

6-vs-6-multiplayer-voor-TitanfallOok het verhalende aspect uit de game wordt verklaard. Volgens de bron zijn er negen verhaallijnen die ieder weer bestaan uit vijf Attrition- en vijf Hardpoint-potjes. Hierin zou voorafgaand en tijdens het gevecht een verhaal verteld worden, met enkele verrassende gebeurtenissen die je niet in normale multiplayerpotjes tegenkomt. In de beta ontbrak deze mode.

De game zou 15 maps krijgen (één meer dan eerder bericht werd) en vijf game modes: Attrition (Team Deathmatch), Capture the Flag, Hardpoint Domination, Last Titan Standing en Pilot Hunter. In die laatste mode moeten de teams een zo hoog mogelijke score halen; voor het doden van een Pilot (menselijke speler) krijg je punten, maar voor het neerschieten van computergestuurde vijanden krijg je enkel sneller een Titan tot je beschikking.