Onlangs heeft een selecte groep gamesmedia een kijkje gekregen op gameplay van The Order 1886. Een videopreview van TheGamerAccess hierover is per ongeluk gelekt en hierin wordt, naast een aantal gameplaybeelden, ook nieuwe informatie bekendgemaakt. Hoe lang de video nog online zal staan is niet bekend, dus kijk hem snel via deze link.

the-order-1886_1

De game is al sinds 2006 in ontwikkeling, toen het verhaal en de setting ontworpen werden. Het vindt plaats in het Londen van eind negentiende eeuw, maar heeft een aantal toevoegingen zoals luchtschepen en fictieve wapens. Deze wapens passen echter wel goed in de tijdsperiode aangezien ze enkel uit materialen van die tijd zijn opgebouwd; de wapens hadden in theorie dus echt gemaakt kunnen zijn in die tijd.

In de video kan je zien dat de game een third person shooter is; hiervoor werd aangenomen dat het een meer adventure-achtige game zou worden. Het spel houdt niet een normale beeldverhouding van 16:9 aan, maar een bioscoop-beelverhouding van 21:9. Dit is gedaan om de game een filmischer ervaring te maken. Ontwikkelaar Ready At Dawn heeft haar best gedaan om gameplay en CGI-trailers zoveel mogelijk op elkaar te laten lijken, en dit is heel goed gelukt. Het verschil tussen de twee is nauwelijks zichtbaar en The Order 1886 ziet er dan ook fantastisch uit.

The Order 1886 komt dit jaar uit, maar de exacte releasedatum is nog niet bekend. De game komt exclusief naar de PlayStation 4.