Sportevenementen als het WK en de Olympische Spelen zijn enorme publiekstrekkers, dus is het geen wonder dat er vaak een game op gebaseerd wordt. In 2010 hadden we al FIFA World Cup South Africa, dit jaar is FIFA World Cup Brazil aan de beurt. De game komt op 17 april 2014 uit voor PlayStation 3 en Xbox 360, maar verrassend genoeg niet voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Volgens EA ligt dit aan de beperkte tijd die ze hadden om de game te maken. Ze wilden liever een goede game voor de oude consoles maken, dan dat ze hun aandacht teveel zouden spreiden. Aangezien het grootste deel van de gebruikers nog op de oude consoles zit, besloot men deze doelgroep te bedienen. Als compensatie worden er voor de Xbox One- en PS4-versies van FIFA 14 wel WK-gerelateerde updates gemaakt, die grotendeels om Ultimate Team zullen draaien.

FIFA World Cup Brazil is gebaseerd op de gameplay van FIFA 14, maar voegt hier allerlei verbeteringen en vernieuwingen aan toe. Dit klinkt misschien als een marginaal verschil, maar FIFA World Cup South Africa was toendertijd een uiterst verfijnde game die FIFA 2010 oversteeg. Of Brazil dat trucje na kan doen, is dus nog de vraag.