Komende week zullen Xbox One-gebruikers die zich ingeschreven hebben voor het beta-testen van nieuwe updates, een aantal nieuwe functies voor hun console krijgen. Deze zullen later in de maand mei voor iedereen beschikbaar worden gesteld in een nieuwe update.

Het gaat vooral om nieuwe en verbeterde mogelijkheden van stemcommando’s door middel van Kinect. Zo zal er een sound mixer komen voor wanneer je meerdere apps op je scherm hebt draaien door middel van de Snap-functie. Met deze mixer kan je het volume van je verschillende apps aanpassen zodat je zelf kan bepalen welke app het hardste staat. In dezelfde sectie zal de gebruiker kunnen instellen op welke volumelevels Kinect praten opvangt voor in de voice chat.

Daarnaast kunnen beta-testers meewerken aan het verbeteren van de voice chat door samples in te spreken. Volgens Microsoft wordt de werkzaamheid en precisie van Kinect’s stem- en spraakherkenning verhoogd naar mate er meer audio samples in de algoritmes zitten. Deze functie is echter optioneel en geen verplichting.