Van de nieuwe game Rise of the Tomb Raider zijn de verdere details bekend gemaakt. De game komt rond de feestdagen van 2015 uit, is de verwachting. Het spel bevat nieuwe wapens en speelt zich naar verluid af in Siberië.

De details zijn bekendgemaakt in het tijdschrift GameInformer. Een gebruiker van het forum NeoGAF kreeg een kopie van het tijschrift en zette de details op het forum.

In de nieuwe game Rise of the Tomb Raider is de hoofdpersoon op zoek naar het geheim van onsterfelijkheid. Ze krijgt echter te maken met een groep mensen die het op haar hebben gemunt.
De game speelt zich af op twee locaties. De eerste locatie is dus Siberië, maar de tweede locatie is nog onbekend.

Ontwikkelaar, Crystal Dynamics, vertelt dat de natuur een grote speelt in de game. De natuur is de grootste vijand maar tegelijkertijd ook de vriend van Croft, de hoofdpersoon in de game. Zo zal de hoofdpersoon zich moet verdedigen tegen wilde dieren en de kou. De hoofdpersoon kan wel in bomen klimmen, zich verstoppen in/achter struiken en zwemmen. De meeste planten herstellen zich weer nadat het is beschadigd, zo kan Croft dingen maken.
In de nieuwe game kan je gevechten vermijden, maar dat is niet het doel. De game moedigt de spelers zo veel mogelijk aan strategisch te spelen en goed te plannen voor ze een gevecht aangaan. Vijanden kunnen ook worden afgeleid en als spelers ontdekt zijn, kunnen ze de vijanden ook afschudden.
De ontwikkelaar is ook van plan om meer met puzzels en tombes te werken. Nieuwe uitdagingen en gevechten zullen in combinatie zijn met puzzels.
Ten slotte zit er waarschijnlijk ook een dag-nacht-cyclus in het spel. In GameInformer staat namelijk dat dieren zich anders gaan gedragen.

Rise of the Tomb Raider komt rond de feestdagen van 2015 uit voor de Xbox One en Xbox 360. Een latere release van de game op andere platforms is echter nog niet uitgesloten. De meest recente Tomb Raider verscheen 2013. Deze krijg wel een versie voor de Playstation 4 en Xbox-One. De nieuwe game voor de Xbox One en Xbox 360 wordt wel door twee verschillende bedrijven gemaakt.