De Xbox One arcade game D4, die vorig jaar op de E3 werd aangekondigd, verschijnt vandaag in de Xbox Games Store. Destijds werden ook Dead Rising 3, Ryse: Son of Rome, Forza Motorsport 5 en Quantum Break aangekondigd, waardoor deze arcade game ondergesneeuwd raakte.

D4 is een mystery game en heeft een comic-achtige style. In D4 speel je als David Young, zijn vrouw is twee jaar geleden vermoord en de dader is nog steeds niet opgepakt. David heeft de speciale mogelijkheid om door iets aan te raken, momenten uit het verleden te herbeleven.

D4 is net als The Walking Dead, The Wolf Among Us en het toekomstige Life is Strange, een episodische game waarvan om de tijd een nieuwe episode beschikbaar wordt gesteld. De proloog, de eerste en de tweede episode zijn vanaf vandaag beschikbaar voor een prijs van 14,99 euro.

De game is gemaakt door Hidetaka ‘Swery65’ Suehiro, die in 2010 de game Deadly Premonition uitbracht. De titel staat voor ‘Dark Dreams Don’t Die’. De game kan zowel met een controller als met Kinect gespeeld worden.

D4