Ok, het volgende wat ik je ga vertellen kan schokkend zijn. Blijf alsjeblieft rustig zitten. Zit je? Ok., geweldig. Zucht, het gaat om ons, Nintendo. Om specifieker te zijn, het gaat om onze Nintendo WiiU. Ik weet wat je denkt, maar blijf alsjeblieft rustig. Het gaat niet zo goed met de WiiU. Maar we hebben een plan. Het is een fantastisch plan. Droog alsjeblieft je tranen, want ik verzeker je dat dit gaat werken. Hoe ik dit weet? Omdat we het al eens eerder hebben gedaan!

Visualiseer jezelf het begintijdperk van de Nintendo 3DS. Weet je het nog? Toen de critici zich afvroegen waar de games bleven en commentaar hadden op de naam van de console? Blijkbaar zou de naam teveel lijken op de voorganger, waardoor consumenten verward waren. En dat we toen de prijsverlaging hebben doorgevoerd? Ja, een mooi begin van onze campagne. Wie verwart er nu de DS met de 3DS? Laat staan de Wii met de WiiU? Niemand toch? Ach, we hebben de prijs toen verlaagd om ze tegemoet te komen. Laten we dat niet gaan doen met de WiiU. De WiiU Gamepad is duur genoeg om te produceren. Maar wat kunnen we wel doen?

Wat dacht je van een oude Legend of Zelda game opnieuw uitbrengen? Wie heeft er niet genoten van de 3DS-versie van Ocarina of Time? Juist, dus waarom geven we de consument niet de Zelda waar ze elke dag op hebben om gesmeekt? Een high definition versie van The Legend of Zelda: Wind Waker. Briljant!

Ok, dat is natuurlijk niet alles wat we gaan doen. Weet je nog Super Mario 3D Land voor de 3DS? Waarom maken we daar geen nieuwe versie van voor de WiiU? En dan noemen we het Super Mario 3D World! Geweldig!

Third party support is natuurlijk bijzonder belangrijk voor Nintendo. Daarom hebben we ook ditmaal het eerste jaar minimale games uit eigen nest uitgebracht. Net als bij de Nintendo 3DS. Hierdoor hebben we de third party ontwikkelaars genoeg ruimte gegeven om zelf te experimenteren met onze nieuwe consoles. Hoe bedoel je? Natuurlijk vergeten we niet waarom mensen een Nintendo console kopen. Ze kopen het voor de games, toch? Zoals Mass Effect en Batman Arkam City! Nee, de gamers komen niets te kort.

Ik weet dat er journalisten zijn die het beter denken te weten dan wij bij Nintendo. Ze roepen leuzen als: ”Nintendo consoles koop je voor Nintendo games.” Onzin natuurlijk! Want we hebben Pikmin 3 voor degenen die echt een Nintendo game zoeken. En laten we niet de zoveelste reïncarnatie van de New Super Mario Bros game vergeten.

En wat dacht je van het jaar van Luigi? Wie houdt er nu niet van Luigi? System seller, wat ik je brom! Als dit niet gaat werken dan weet ik het ook niet meer.

– Een klein jaar later –

Wij bij Nintendo zijn op de hoogte van de laatste verkoopcijfers. Maar geef ons de tijd. Want kijk naar de 3DS. Daar gaat het nu toch ook goed mee? Misschien..Misschien dat we ons toch gaan focussen op nieuwe Nintendo games. Kopen jullie dan de WiiU? En een nieuwe Super Smash Bros? Of Mario Kart? Alsjeblieft?