Omdat problemen met de Xbox console wel eens voorkomen is hulp of assistentie bij het oplossen van een vraagstuk erg handig. Hoewel iedere Xbox fanaat liever speelt in plaats van een technisch vraagstuk op te lossen is het soms noodzakelijk voor het behoud van de console om snel actie te ondernemen als u een probleem ondervindt.

Enkele veel voorkomende problemen bij Xbox houders zijn bijvoorbeeld dat de Xbox geen spellen meer leest, de console erg warm wordt, u geen geluid of beeld krijgt, de DVD Drive niet opengaat, de HDMI aansluiting niet goed werkt, u een probleem ondervind met Xbox Live of de controllers worden niet herkent.

De Xbox probeert u door middel van knipperende lampjes te laten zien wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld drie knipperende betekend dat de Xbox u verteld dat er een fout in de grafische chip zit waardoor u wellicht tijdens het gebruik geen beeld zien en geluid hoort. Het knipperen van vier rode lampjes kan goed betekenen dat uw AV poort defect is of dat de HDMI aansluiting niet goed werkt. En andere manier waarop uw Xbox een melding geeft van een defect is doordat de spelcomputer helemaal niet meer aangaat. Het is in dit geval goed mogelijk dat u geen voeding heeft aangesloten of wellicht kortsluiting veroorzaakt heeft.

Om het makkelijker te maken om achter de oorzaak van een probleem met de Xbox te komen en dit probleem op te lossen bestaat er een helpdesk telefoonnummer van de Xbox klantenservice. Door op deze link te klikken komt u terecht op de pagina waarop er een telefoonnummer van de Xbox klantenservice en de Xbox Live service aangeboden wordt. Door contact op te nemen met Xbox via het nummer heeft u de mogelijkheid om direct met een medewerker te spreken en snel uw probleem op te lossen.

Ook bij technische vragen over uw Xbox, de te nemen stappen bij een probleem, vragen over het netwerk, een kwestie met betrekking tot garantie, of vragen over verbindingen neemt u eenvoudig telefonisch contact op.

Omdat Xbox Live los staat van de technische vragen over de Xbox console is ook voor dit online speel platform een service telefoonnummer opgericht. Het kan goed voorkomen dat u als betaalde klant of geïnteresseerde in een Xbox Live account een vraag wilt stellen aan een medewerker van Xbox Live. Het komt bij de gebruikers van Xbox Live vaak voor dat een betaling niet goed wordt doorgevoerd of dat de Xbox Live account niet aansluit bij een bestaande account.